Ledlys
Ledlys  ›  Led og belysning  ›  Ledlys (LED)

Ledlys (LED)

Ledlys eller også kalt en lysdiode (LED) er et elektronisk lyskilde - den første led ble bygget i 1920 av oleg vladimirovich losev, radio teknikeren som la merke til at dioder brukes i radiomottakere lyset når strømmen var gått gjennom dem.

ledlys, (led), led

Led: Ledlys (LED).

Ledlys eller også kalt en lysdiode (LED) er et elektronisk lyskilde. Den første LED ble bygget i 1920 av Oleg Vladimirovich Losev, radio teknikeren som la merke til at dioder brukes i radiomottakere lyset når strømmen var gått gjennom dem. LED ble innført som en praktisk elektronisk komponent i 1962.

Alt tidlig enheter emitterte lav intensitet rødt lys, men moderne LED er tilgjengelige på tvers av synlig, ultrafiolett og infra rød bølgelengder, med svært høy lysstyrke.

LED er basert på halvledere diode. Når dioden er fremover partisk (slått på), elektroner er i stand til å rekombinerer med hull og energi frigis i form av lys. Denne effekten kalles electroluminescence og fargen på lyset er bestemt av energy gap av halvledere. LED er vanligvis liten i området med integrerte optiske komponenter for å forme sitt stråling mønster og bistå i refleksjon.

Lysdioder gir mange fordeler fremfor tradisjonelle lyskilder med lavere energiforbruk, lengre levetid, bedre robusthet, mindre størrelse og raskere veksling. Men de er relativt dyre, og krever mer presis strøm og varme styring enn tradisjonelle lyskilder.

Anvendelser av lysdioder er mangfoldig. De brukes som lav-energi indikatorer, men også for erstatning for tradisjonelle lyskilder generelt lys og bilindustrien belysning. Den kompakte størrelsen på lysdioder har tillatt ny tekst og video skjermer og sensorer skal utvikles, mens deres høye switching priser er nyttige i kommunikasjonsteknologi.

Teknologien i LED lys

Teknologien i LED lys

Et LED lys har en fantastisk enkel teknologi - les mer her.

Levetid på ledlys

Levetid på ledlys

Levetidel på ledlys er forholdsvis lang - lysdioder er underlagt svært begrenset slitasje hvis man bruker lavstrøm og ved lave temperaturer.

Ultrafiolett og blått LED-lys

Ultrafiolett og blått LED-lys

Blå lysdioder er basert på brede bånd gapet halvledere Gan (gallium nitride) og InGaN (indium gallium nitride) - de kan legges til eksisterende røde og grønne led-lys til å produsere inntrykk av hvitt lys, men hvite lysdioder i dag sjelden bruker dette prinsippet.

LED i nødlys

LED i nødlys

Ledlys kan brukes som nødlys - led nødlys er bærbare enheter som brukes for å håndtere krisesituasjoner som orkaner, tornadoer, lynnedslag, flom og storm som ødelegger transformatorer.

Bruksområder for LEDLYS

Bruksområder for LEDLYS

LEDLYS er overalt i disse dager, men hva er noen av de beste måtene å bruke Ledlys Les videre for å finne ut:Ledlys i utendørs belysningRundt stier, oppføring veier, innkjørsler, terrasser, hager, dekk, i plantasjeeiere og spesielle områder, markere trær og busker - dette er bare noen av måtene du kan bruke ledlys utenfor boligen.