Ledlys
Ledlys  ›  Led og belysning  ›  Levetid på ledlys

Levetid på ledlys

Levetidel på ledlys er forholdsvis lang - lysdioder er underlagt svært begrenset slitasje hvis man bruker lavstrøm og ved lave temperaturer.

levetid, ledlys, levetid, på, ledlys

Levetid på ledlys: Levetid på ledlys.

Levetidel på ledlys er forholdsvis lang. Lysdioder er underlagt svært begrenset slitasje hvis man bruker lavstrøm og ved lave temperaturer. Mange av lysdioder produsert i 1970 og 1980 er fortsatt i tjeneste i dag. Typisk levetid er oppgitt 25000 til 100000 timer, men varme og gjeldende innstillinger kan forlenge eller forkorte denne tiden betydelig.

Det vanligste symptomet av LED (og diode laser) svikt er gradvis senking av lys og tap av effektivitet. Plutselige feil, men sjelden, kan oppstå også. Tidlig røde lysdioder var kjent for sin korte levetid. Med utviklingen av høy effekt lysdioder enhetene er utsatt for høyere temperaturer veikrysset og høyere dagens tetthet enn tradisjonelle enheter. Dette forårsaker stress på materialet og kan føre til tidlig lys degradering. For å kvantitativt klassifisere levetiden på en standardisert måte har det vært foreslått å bruke begrepene L75 og L50 som er den tiden det vil ta et gitt LED å nå 75% og 50% lys hhv.

Ledlys (LED)

Ledlys (LED)

Ledlys eller også kalt en lysdiode (LED) er et elektronisk lyskilde - den første led ble bygget i 1920 av oleg vladimirovich losev, radio teknikeren som la merke til at dioder brukes i radiomottakere lyset når strømmen var gått gjennom dem.

Teknologien i LED lys

Teknologien i LED lys

Et LED lys har en fantastisk enkel teknologi - les mer her.

Ultrafiolett og blått LED-lys

Ultrafiolett og blått LED-lys

Blå lysdioder er basert på brede bånd gapet halvledere Gan (gallium nitride) og InGaN (indium gallium nitride) - de kan legges til eksisterende røde og grønne led-lys til å produsere inntrykk av hvitt lys, men hvite lysdioder i dag sjelden bruker dette prinsippet.

LED i nødlys

LED i nødlys

Ledlys kan brukes som nødlys - led nødlys er bærbare enheter som brukes for å håndtere krisesituasjoner som orkaner, tornadoer, lynnedslag, flom og storm som ødelegger transformatorer.

Bruksområder for LEDLYS

Bruksområder for LEDLYS

LEDLYS er overalt i disse dager, men hva er noen av de beste måtene å bruke Ledlys Les videre for å finne ut:Ledlys i utendørs belysningRundt stier, oppføring veier, innkjørsler, terrasser, hager, dekk, i plantasjeeiere og spesielle områder, markere trær og busker - dette er bare noen av måtene du kan bruke ledlys utenfor boligen.